(MOLREC)

HOME

COMPANY PROFILE

CONTACT

HOT TOPICS !

PUBLICATIES

DYNAMIC MARINE POWER

ACTIVITEITEN

TORSIE TRILLING ANALYSE

LEERBOEK TRILLINGSANALYSE

GEAVANCEERDE CONDITIE BEWAKING  &  KUNSTMATIGE INTELLIGENTIE    (ALSO :)

DIESEL ELECTRISCHE AANDRIJFTECHNIEK IN DE SCHEEPVAART.

Europort 2017 (Ahoy Rotterdam, 7 - 10 november 2017), wereldwijd toonaangevende expositie van het reilen en zeilen in de maritieme sector, laat er geen twijfel over bestaan: diesel-electrische aandrijftechniek is definitief doorgebroken. Dat was tijdens Europort 2007 nog lang niet het geval. Lees meer over hoe de (Hollandse) maritieme sector in één decennium structureel kan innoveren.

 

LAGERSCHADE DOOR ELECTRISCHE STROOMDOORGANG.

Premature lagerschade t.g.v. (hoogfrequent) electrische stroomdoorgang in samenhang met moderne ultra-snel schakelende frequentie omzetter vormt steeds meer een serieuze bedreiging voor de langere termijn bedrijfszekerheid van roterende machines, in het bijzonder electromotoren. Een hoofdpijn dossier voor maintenance engineers en vaak onbegrepen materie. Een effectieve remedie is de toepassing van een zgn. common mode filter. Lees meer in twee artikelen in het vakblad Pomp NL gepubliceerd in 2013.

 

CONDITIE BEWAKING ROTATING EQUIPMENT, TRILLINGSANALYSE.

Voor het beheersbaar houden van onderhoudskosten is het meten en trenden van de conditie van essentiele en kwetsbare onderdelen van een machine - met name lageringen - een industrie-breed geaccepteerde methodiek. Periodieke, ‘off-line’, trillingsmetingen worden steeds meer verdrongen door continue, ‘on-line’ meting door toepassing van moderne sensor technologie. Lees meer over een nieuwe ontwikkeling: de toepassing van kunstmatige intelligentie bij complexe technische systemen zoals pompen in leiding netwerken.

 

LEERBOEK TRILLINGSANALYSE.

In dit leerboek wordt getracht jarenlange praktische ervaring in het vakgebied trillingsnalyse roterende machines toegankelijk te maken voor geinteresseerden: service engineers, studenten en zij die beroepshalve verantwoordelijk zijn voor het hoofdpijn dossier ‘trillingen’. Theoretische wiskundige onderbouwing wordt bewust achterwege gelaten. Is ook niet echt nodig in de dagelijkse praktijk.